Тренинг "Буди мушко"

8. Априла 2016. године у Омладинском центру Прибој одржан је тренинг "Буди мушко" у склопу GREAT пројекта, у организацији Центра Е8 и у сарадњи са Канцеларијом за младе Прибој. Тридесет младића, узраста од 13 до 19 година, су се кроз едукативне радионице упознали са терминима као што су: насиље, род и пол, родне улоге, сексуално и вршњачко насиље.

 Центар Е8 је омладинска организација усмерена на рад са младим људима широм Србије. Иновативним кампањама, употребом друштвених мрежа и разноврсним методологијама рада едукује младе на теме: здрави стилови живота, родна равноправност, превенција насиља и значај активирања у друштву. Tим чине млади експерти и експерткиње у процесима заговарања и лобирања у области омладинске политике, едукацији, организацији кампања од јавног значаја који активно раде на пољу људских права у Србији.


 

Циљ ових радионица је био да им се приближе проблеми са којима се сусрећу особе које трпе вршњачко насиље, или неки други облик насиља. Предавачи и тренери су настојали да младима објасне да насиље није решење, и да су његове последице кобне уколико се помаже и игнорише.

Фотографије са овог семинара погледајте на линку

 

 

 

Share
Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3

Лајкујте нашу страницу