О нама

 

 

Млади су категорија становништва, која је носилац будућих промена у локалном друштвеном развоју. Постајући свесна проблема са којима се суочавају млади у нашој земљи (незадовољавајући животни стандард, незапосленост, низак ниво учешћа младих људи у јавном животу, али и многих других) општина Прибој је отворила Канцеларију за младе како би адекватно одговорила на проблеме и потребе младих људи са своје територије. Општина Прибој је бављење младима идентификовала као један од главних општинских стратешких циљева.

 

Канцеларија за младе града Прибоја отворена је септембра 2012. године . Наша и Ваша Канцеларија представља везу између младих и локалне самоуправе, односно постоји како би једно тело заступало различите интересе младих. Саставни је део општинске управе и њена је посебна организациона јединица. Основана је у оквиру процеса имплементације Националне стратегије за младе Републике Србије. Канцеларија за младе у Прибоју ради са циљем да на локалном нивоу реализује смернице дате у Националној стратегији за младе. Задужена је за креирање и спровођење омладинске политике на нивоу града. Канцеларија се бави промоцијом активизма младих,организовањем различитих едукација (страни језици, , школа гитаре, волонтерске акције, инфо кутак... ), уступањем простора за потребе младих, пружањем подршке младима у креирању и реализацији различитих програма. Рад канцеларије је више пута препознат и добијена је подршка Министарства омладине и спорта што говори и награда Младград 2013 коју смо добили. Разлог за покретање рада канцеларија за младе су здрави, срећни и задовољни млади људи у локалној заједници, који су главна покретачка снага развоја сваког друштва.

 

У свом раду, Канцеларија сарађује са свим локалним институцијама и организацијама које се на нивоу Прибоја баве младима, било да је реч о здравственим, социјалним или културним институцијама. Партнере је пронашла и у невладином сектору, бројним омладинским организацијама и удружењима грађана који својим пројектима покривају интересовања, здравље, едукацију, забаву, креативност… Временом, Канцеларија за младе је тако прерасла у прави сервис младих, односно механизам који младима омогућава да сарађују са институцијама и укључе се у решавање проблема и дају свој допринос унапређивању квалитета живота локалне заједнице. Канцеларија настоји да и у будућности, као и до сада, буде поуздан партнер младима у њиховим настојањима да се креативно, слободно развијају и осмишљавају програме и активности за младе, добијају разумевање и подршку, и лакши приступ информацијама од значаја за њих.

 

Укључите се и Ви у рад КЗМ!

Шта је потребно да би се учествовало у раду Канцеларије за младе? Потребне су оригиналне и креативне идеје које ћете нам изложити. Дођите и посетите нас у нашим просторијима које се налазе на адреси Лимска бр. 30 - Омладински центар . Очекујемо да вас чујемо и да се заједно потрудимо да се Ваша идеја реализује.

 

Смисао нашег постојања је рад са младима. Ту смо да се боримо за ваше идеје и заједно побољшамо квалитет живота свих нас!

 
Пратите наше акције на Facebook-u
Фотогалерију наших акција погледајте на овом линку
Видео исечке са наших акција погледајте овде

 

Share
Сачак (Ламперия) http://www.emsien3.com/sachak от ЕМСИЕН-3
Дюшеме http://www.emsien3.com/дюшеме от EMSIEN-3

Лајкујте нашу страницу